הידרותרפיה
הידרותרפיה משמעותה כל הדרכה ופעילות שנעשים במים, כשמטרתה שיפור מצבו הפיזי והנפשי של אדם. בהתבסס על עקרונות הפיזיותרפיה
לסובלים מבעיות גב,למשתקמים מניתוחים: ירך, ברך, כתף ועוד, לסובלים מבעיות תחושתיות וקשיים
עיכובים התפתחותיים למיניהם, נפגעי, מחלות כרוניות, פרקים, בעיות נשימה
ההידרותרפיה מנצלת את התכונות הפיזיות של המים חום המים, תחושת נעימות מרגיעה ומשחררת, לחץ הידרוסטאטי והפחתת משקל המטופל מקלים בתחושת הכאב ומאפשרים גמישות
וטווחי תנועה
הלחץ ההידרוסטטי משפיע על יציבות הגוף במים; כלומר, באימון ההידרותרפיה אינו מאפשר לגוף ליפול או לאבד את שיווי המשקל. הלחץ ההידרוסטטי עולה ככל שמעמיקים; זוהי אחת הדרכים להעלות את העומס על בית החזה. לפיכך, צלילה ותרגילים מתחת למים ישפרו את המערך הנשימתי, ואת היכולת להתנגד לגורמי מחלות למיניהן . ברמה התפקודית הלחץ ההידרוסטטי מסייע במניעת התהוות של בצקות, בסילוק פסולת ונוזלים מצטברים, והארכת שרירי הנשימה.
המים החמים בהם מתבצע הטיפול מרפים את השרירים המכווצים מסביב למקום הכואב, ומביאים להקלה מיידית, שתלך ותתארך עם הזמן. הם מדכאים את מערכת העצבים הסימפטטית, שאחראית על קצב הלב, ופועלים במקביל ללחץ ההידרוסטטי, בהעלאה של לחץ הדם.
ההידרותרפיה נותנת מענה שיקומי, כשהגוף כואב, גם בגלל הטראומה, וגם בגלל התקצרות שרירית נלווית, המים הם מרחב טוב למגע מרפא. שימוש בזרם המים, בזרם נגדי, במערבולת מלאכותית ובעיסוק גופני במים, הם אמצעים לשחרור ושיפור תנועה.
פגיעות עמוד שדרה: פריצת דיסק, בלט דיסק, היצרות התעלה
כאבי צוואר, מיגרנות
פריקת כתף, כתף קפואה, דלקות בכתף
קריעת רצועות, גידים
פלטפוס ובעיות בכף רגל, נקעים, חוזרים, בעיות קרסול
ברכיים
שרירים תפוסים, מתיחת שרירי, קריעת שריר
אחרי ניתוחים : החלפת מפרק, שיחזור רצועה, שברים וכו’
מחלות שרירים ונוירולוגיה
פיברומיאלגיה (FMS)
אוסטאופרוזיס , ארטריטיספרקים
בעיה בתפקוד בלוטות ליפדמה, בלוטת תריס)
*עולם המים – מקור החיים והאיזון*
המים מהווים את אחד המשאבים החשובים ביותר על פני כדור הארץ. הם תופסים כ-70% משטח כדור הארץ ומשמשים מקור חיים לאדם, לחי ולצומח. מעבר לתפקידם הקריטי בהישרדות, למים יש גם תפקיד חשוב במאזן האקולוגי ובהשפעה על האקלים הגלובלי.
כחלק מהתפתחות האנושות, גילו בני האדם את הפוטנציאל העצום של המים, לא רק כמשאב לשתייה והשקיה, אלא גם ככלי טיפולי ורוחני. תרבויות קדומות כמו היוונים והרומאים השתמשו במים לריפוי ולהרגעה, מה שמוכר כיום תחת השם "הידרותרפיה". התפתחות הטכנולוגיה אפשרה להרחיב את השימוש במים לריפוי מחלות, שיקום פציעות ושיפור איכות החיים. המים מספקים סביבה ייחודית בה האדם יכול למצוא שלווה
ולחזק את גופו ונפש
*יתרונות פיזיולוגיים של טיפול במים*
הידרותרפיה, או טיפול במים, מוכרת מזה מאות שנים ככלי רפואי ושיקומי. אחד היתרונות המרכזיים של טיפול במים הוא הפחתת העומס על מפרקים ושרירים. כשאדם נמצא במים, המשקל שלו פוחת בכ-90%, מה שמאפשר תנועה חופשית ומניעת כאבים. זוהי סיבה מרכזית לכך שטיפול במים מומלץ במיוחד לאנשים הסובלים מדלקות פרקים, פציעות ספורט, בעיות גב ומגבלות בתנועה.
בנוסף לכך, המים החמים מעודדים את מחזור הדם ומשפרים את זרימת החמצן לרקמות, מה שתורם לתהליכי ריפוי והתחדשות מהירים יותר. לחץ המים מגרה את העצבים ומסייע להרגעת מערכת העצבים המרכזית. טיפול במים יכול לסייע גם לשיפור שיווי המשקל וקואורדינציה, תוך כדי שיפור גמישות השרירים.
*היבטים נפשיים ורוחניים בטיפול במים*
המים לא רק תורמים לבריאות הפיזית, אלא גם משפיעים באופן משמעותי על הבריאות הנפשית והרוחנית. שהייה במים, במיוחד במים חמים, ידועה כמרגיעה ומפחיתה רמות מתח וחרדה. הרעש הרך של מים זורמים, המגע העדין של המים על העור ותחושת החוסר משקל מעניקים תחושת רוגע ושלווה.
מעבר לכך, ברמה הרוחנית, מים נתפסים כאלמנט של טיהור והתחדשות. בטיפולים רבים נעשה שימוש במים לטקסי טיהור ולהתחלה חדשה. המים הם סמל לשחרור ולניקוי פנימי, ובטיפולים הוליסטיים רבים הם משמשים כאמצעי לחיבור
מחודש עם העצמי ועם הטבע
הקשר בין ציור לטיפול במים / איל שפרון
כצייר נוכחתי לדעת שאני מצייר עם אנשים במים הגוף הוא המכחול
הצייור הגדול הצבעוני המופשט הוא מפה אנרגטית של תנועה. שאפשר לעקוב אחרי התנועה של הצייר.
שבו אני מטפל מעל 20 שנה הוא גם כן מיפוי אנרגטי
של הגוף העובר במים כמו ספינה שמשאירה עקבות לפני שהמים נסגרים או בעלי חיים ששוחים בים
המינון התנועתי במים המנחים השונים והתמיכה המקיפה והפעלת מערכת הסנסורית הם הופכים את החוויה לטיפולי
תרגילי נשימה ואיזון לפני הטיפול במים
בפשטות ככל שנעשה יותר הכנה לפני הטיפול כך היתרון גדול למטופל ויותר פשוט וקל למטפל . יש לי פרוטוקול של
תרגילי נשימה ועצירת נשימה שפיתחי. (אפשר לבוא ללמוד את ההכנה לטיפול שלי)
תרגילי נשימה במים/ איל שפרון
תרגילי הנשימה במים בכדי להפעיל את רפלקס הצלילה להוריד דופק. לפוסט טראומאתיים אני מרחיב ומלמד גם נשימה מעגלית כמו שמשתמשים בכלי נשיפה
התרגילים המקדימים יכולים לקחת עד שעה. משחקי צלילה ולהרים חפצים מהקרקעית, הבדיקה של התנועתיות של המטופל מתחת למים. איך המטופל שוחה... מאוד חשוב זוהי אינדיקציה להתנהגות של המטופל ביום יום ביבשה. ככל שאני מעמיק בתרגילים המקדימים אני מבין יותר מה על המטופל.
הרצון שלי האישי להביא את המטופל למצב שאני יכול להרקיד אותו שהוא רפוי וסומך עלי. לא תמיד זה יוצא אבל ההכנה הזו משפרת את המצב כדי להגיע לרמת טיפול אופטימלית .
ובאמת מה שנוצר הוא לא רצף של תנועות אחד אחרי השני אלה הוא יותר שימוש של המטפל בכלים שלו בכדי להתאים את זה למטופל ולנסות להשתמש במה שמתגלה בזמן הטיפול ונפתח לפניו .
תכנון מהלכי תנועה mini sequence תמיד על סמך הנתונים שיש לי עם המטופל. לא לנסות להלביש תנועות שאני רוצה להשתמש כפרוטוקול תנועתי אם זה לא מתאים למטופל. . המים הם בעצמם כלי אבחון באיזה אופן המים מקבלים את הגוף האם המים מרצדים או שקטים מסביב לגוף? האם המים רגועים? איך הגוף צף האם מאוזן או נוטה לצד אחד ומדוע?
אנשים שאינם רגילים למגע אינטימי אשתמש במצופים שונים שייתנו מגע . ולאט אכנס בתנועות עם יותר מגע, ולפעמים בכלל לא. תמיד לשאול את הגוף כמה מגע ואם בכלל. לאט לאט לתת את התרופה את המינון המדויק של מגע. Less is definitely more. יש זמן לתת כל פעם קצת.
יש לתת זמן למערכת לקלוט את המגע ולהטמיע את זה כחלק מהטיפול אז ישנם זמנים שאני ממליץ לתת לאדם לצוף אפילו ללא מגע . בשיטת באואר האוסטרלית לתת לגוף זמן להכיל את המגע .
להיזהר מ Over תנועות אחת הסכנות במיוחד בעבודה מתחת למים שיכולה להוביל לבחילות וסחרחורות וגם שם אני צריך לעשות את הדברים בהדרגה לא תמיד אבל צריך לבדוק .
אחרי תשאול מקיף על מצב הבריאותי מצב נפשי מה האדם אוכל איך הוא ישן כמה מים שותה. להתחיל הכנות למגע במים להאיט את הדופק. בנוסף אני משתמש בדמיון מודרך בזמן תרגילי הנשימה. אני מספר סיפור לפעמים זה קשור מאוד למורכבות הנפשית של האדם שנמצא בבריכה בזמן הזה מספר איזשהו סיפור דמיוני אבל שמשליך על המצב שלו. ובעצם מחפש עוד רובד להגיע לרגיעה כי כל אדם מושפע מדברים אחרים אחד חייב צליל של שיחה מרגיעה, אחד חייב נשימות, אחת חייב מגע, אחד חייב ציפה, אחד חייבת תנועתיות. כל אחד הוא משהו קצת שונה, במיוחד.
.
.